Gluteenittomat hampurilaissämpylät
Itse leivotut gluteenittomat hampurilaissämpylät ovat vaivan väärti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Gluteenittomat hampurilaissämpylät, n. 10 kpl
- 1/2 dl juoksevaa margariinia
- 3 1/2 dl vettä
- 1/2 dl Semper Pofiber perunakuitua
- 1 1/2 tl suolaa
- 25 g hiivaa
- 1 pkt (500 g) Semper Gluteenitonta jauhoseosta (säästä 1 1/2 dl leivontaan)
Koristeluun
- seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Sekoita juokseva margariini, 1,5 dl vettä, suola ja Pofiber kulhossa. Anna Pofiberin turvota hetken ajan.
Liuota hiiva 2 dl:aan kädenlämpöistä vettä ja sekoita taikinapohjaan. Lisää Gluteeniton jauhoseos (säästä 1 1/2 dl leivontaan) ja vaivaa taikinaksi.
Kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 min. Leivo taikinasta 10 hampurilaissämpylää. Koristele sämpylät halutessasi seesaminsiemenillä.
Paista uunissa 250 ˚C:ssa n. 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa