Sekoita kuivahiiva, sokeri ja suola kädenlämpöiseen veteen. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi. Mittaa valkuaisten joukkoon kuivat aineet ja sekoita. Lisää hiljalleen mukaan myös vesi-hiivaseos. Vaivaa taikina tasaiseksi käsin. Nosta taikina noin 20 x 20 cm leipävuokaan ja tee pintaan veitsellä viiltoja. Anna taikinan kohota keittiöliinan alla puoli tuntia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pane uunin pohjalle vettä vuoassa - kuuma vesihöyry tekee leipään rapean kuoren. Paistaa leipää tunnin ajan.
Makuja
Gluteeniton leipä
Julkaistu 26.01.2015 08:47
Emmi-Liia Sjöholmin Viljaton kattaus -kirjan reseptillä leipä valmistuu gluteenittamana.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 2,5 dl vettä
- 11g kuivahiivaa
- 1 tl kookossokeria
- 2 kananmunan valkuaista
- 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl tapiokatärkkelystä
- 2 tl ksantaania
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 1 tl Himalajan kristallisuolaa