Hunajalimppu
Julkaistu
Ennenvanhaan hunajaa käytettiin usein nostatusaineena, kun ensin tehtiin esitaikina hapantumaan. Nyt otamme leivinsoodan avuksi tähän helppotekoiseen leipään.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Yksi limppu
- 5 dl piimää
- 3/4 - 1 dl juoksevaa hunajaa
- 2 tl leipämausteseosta
- 1 tl soodaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 10 dl ruissihtijauhoa
- voita + korppujauhoa vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä pitkänomainen, noin 2-litrainen leipävuoka.
2. Sekoita kuiva-aineet keskenään, sekoita sitten hunaja ja piimä joukkoon. Kaada taikina vuokaan.
3. Paista juuri uunin keskitason alapuolella noin 45 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku