Hunajalimppu

Ennenvanhaan hunajaa käytettiin usein nostatusaineena, kun ensin tehtiin esitaikina hapantumaan. Nyt otamme leivinsoodan avuksi tähän helppotekoiseen leipään.

Yksi limppu

  • 5 dl piimää
  • 3/4 - 1 dl juoksevaa hunajaa
  • 2 tl leipämausteseosta
  • 1 tl soodaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 10 dl ruissihtijauhoa
  • voita + korppujauhoa vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä pitkänomainen, noin 2-litrainen leipävuoka.

2. Sekoita kuiva-aineet keskenään, sekoita sitten hunaja ja piimä joukkoon. Kaada taikina vuokaan.

3. Paista juuri uunin keskitason alapuolella noin 45 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

Parhaat ruokaohjelmat