Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Rahkasämpylät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Taikinajuurella, rahkalla ja appelsiinimehulla saa ihanan hapokkuuden sämpylätaikinaan. Lasten kanssa taikinasta voi leipoa erimuotoisia sämpylöitä esimerkiksi sydämiä, eläimiä tai kukkia.

Noin 20 kpl

  • 4 dl appelsiini- tai porkkanamehua tai vettä
  • 250 g maitorahkaa
  • 50 g hiivaa
  • 5 dl kaurahiutaleita
  • ½ rkl suolaa
  • ½ dl siirappia
  • n. 7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja
  • 50 g sulaa voita tai margariinia

Valmistusohje

Kuumenna neste melko kuumaksi. Sekoita siihen jääkaappikylmä rahka, jolloin seoksesta tulee kädenlämpöistä. Liuota siihen hiiva. Lisää kaurahiutaleet. Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan nois 20 minuutiksi (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen).

Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Leivo taikina heti sämpylöiksi ja kohota vasta sämpylöinä peitettynä lämpimässä paikassa.

Paista 225-asteessa 10-12 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Sämpylät