Gluteeniton porkkanalimppu
Välillä joudumme laittamaan ruokaa keliaakikoille, jotka eivät voi syödä gluteenia eli esimerkiksi ruokaa, jossa on käytetty vehnäjauhoja. Tämä leipä leivotaan gluteenittomasta, valmiista jauhoseoksesta. Porkkanaraaste taikinassa tekee leivästä maukkaan ja mehukkaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
2 limppuun
- 50 g tuorehiivaa
- 6 dl vettä
- 50 g huoneenlämpöistä voita
- 1 dl tummaa siirappia
- 2 tl suolaa
- 1 tl murskattua anista
- 1 tl murskattuja fenkolinsiemeniä
- 2 dl viiliä
- 1 iso, karkeasti raastettu porkkana (200 g)
- 1 paketti gluteenitonta jauhoseosta
Lisäksi tarvitset
- 2 kahden litran vuokaa
Valmistusohje
1. Murusta hiiva kulhoon. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (37 astetta). Liuota hiiva kädenlämpöiseen vesitilkkaan. Lisää loput vedestä, voi, siirappi, suola, mausteet, viili ja porkkanaraaste. Lisää jauhoseos ja työstä taikinaa 7-8 minuuttia monitoimikoneessa tai 10-12 minuuttia käsin.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita uunin ritilä alimmalle tasolle. Jaa taikina kahteen voideltuun 2-litranvuokaan. Laita vuoat lieden päälle, peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia.
3. Paista leipiä alatasolla n. 1 tunti. Ota leivät vuoista. Anna limppujen levätä pyyhkeisiin käärittyinä ritilällä vähintään pari tuntia, tai seuraavaan päivään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka