Gluteeniton porkkanalimppu

Välillä joudumme laittamaan ruokaa keliaakikoille, jotka eivät voi syödä gluteenia eli esimerkiksi ruokaa, jossa on käytetty vehnäjauhoja. Tämä leipä leivotaan gluteenittomasta, valmiista jauhoseoksesta. Porkkanaraaste taikinassa tekee leivästä maukkaan ja mehukkaan.

2 limppuun

  • 50 g tuorehiivaa
  • 6 dl vettä
  • 50 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl tummaa siirappia
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl murskattua anista
  • 1 tl murskattuja fenkolinsiemeniä
  • 2 dl viiliä
  • 1 iso, karkeasti raastettu porkkana (200 g)
  • 1 paketti gluteenitonta jauhoseosta

Lisäksi tarvitset

  • 2 kahden litran vuokaa

Valmistusohje

1. Murusta hiiva kulhoon. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (37 astetta). Liuota hiiva kädenlämpöiseen vesitilkkaan. Lisää loput vedestä, voi, siirappi, suola, mausteet, viili ja porkkanaraaste. Lisää jauhoseos ja työstä taikinaa 7-8 minuuttia monitoimikoneessa tai 10-12 minuuttia käsin.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita uunin ritilä alimmalle tasolle. Jaa taikina kahteen voideltuun 2-litranvuokaan. Laita vuoat lieden päälle, peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia.

3. Paista leipiä alatasolla n. 1 tunti. Ota leivät vuoista. Anna limppujen levätä pyyhkeisiin käärittyinä ritilällä vähintään pari tuntia, tai seuraavaan päivään.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!