Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Gluteeniton lihamakaronilaatikko

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Gluteeniton versio klassisesta arkiruoasta!

Ainekset

  • 7 dl (350 g) Semper Kuitupitoista makaronia
  • 1 sipuli
  • 400 g jauhelihaa
  • suolaa
  • pippuria
  • yrttimausteita

Kasvisliemi

  • 5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 4 munaa

Valmistusohje

1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista sipuli ja jauheliha, mausta seos.

2. Kiehauta vesi ja sulata siihen kasvisliemikuutio. Anna jäähtyä ja vatkaa joukkoon munat.

3. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain makaroneja ja jauhelihaseosta, päällimmäiseksi makaroneja. Kaada päälle kasvisliemi, jotta päällimmäinen kerros juuri ja juuri peittyy.

4. Paista 200 ºC:ssa noin 1 tunti.

Vinkki! Jos haluat valmistaa kasvismakaronilaatikon, vaihda jauheliha esim. soijarouheesta ja kasviksista valmistettuun täytteeseen tai esim. pakastejuureksiin (n. 500 g)

Tuoreimmat aiheesta

Makaronilaatikko