Gluteeniton lihamakaronilaatikko
Gluteeniton versio klassisesta arkiruoasta!
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 7 dl (350 g) Semper Kuitupitoista makaronia
- 1 sipuli
- 400 g jauhelihaa
- suolaa
- pippuria
- yrttimausteita
Kasvisliemi
- 5 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 4 munaa
Valmistusohje
1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista sipuli ja jauheliha, mausta seos.
2. Kiehauta vesi ja sulata siihen kasvisliemikuutio. Anna jäähtyä ja vatkaa joukkoon munat.
3. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain makaroneja ja jauhelihaseosta, päällimmäiseksi makaroneja. Kaada päälle kasvisliemi, jotta päällimmäinen kerros juuri ja juuri peittyy.
4. Paista 200 ºC:ssa noin 1 tunti.
Vinkki! Jos haluat valmistaa kasvismakaronilaatikon, vaihda jauheliha esim. soijarouheesta ja kasviksista valmistettuun täytteeseen tai esim. pakastejuureksiin (n. 500 g)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"