Kakku
Vuoraa halkaisijaltaan 19 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Suihkauta vuokasprayllä. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Kuori ja raasta omenat. Säästä osa kuorista koristeisiin. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää omenaraaste kuivien aineiden joukkoon ja kääntele seos taikinaan. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla n. 45 minuuttia. Peitä kakun pinta tarvittaessa leivinpaperilla kypsennyksen loppuvaiheessa.
Koristeet
Laita pekaanipähkinät leivinpaperilla vuoratulla pellillä uuniin kakun kanssa viimeiseksi kymmeneksi minuutiksi.
Sekoita sitruunan mehu ja vaniljasokeri lautasella. Viipaloi omena hyvin ohuiksi siivuiksi. Poista siemenet. Leikkaa omenan kuorista 5-7 cm mittaisia pätkiä. Kasta omenasiivut ja kuoripätkät sitruunamehuun. Levitä siivut ja kuoret leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita uuniin, kun olet ottanut kakun pois. Alenna tarvittaessa lämpötilaa. Kääntele koristeita välillä. Ota koristeet pois uunista, kun ne ovat kuivuneet/eivät enää taitu nostettaessa ja kuoret ovat menneet ”rullalle”.
Kostutukseen
Anna kakun jäähtyä hetki. Pistele kakkuun sinne tänne reikiä ja valuta päälle omenamehu. Anna kakun mehustua jonkin aikaa ennen kuorruttamista.
Kinuski
Mittaa kinuskin aineet kattilaan. Keitä seosta hiljalleen 10-15 min. tai kunnes se sakenee. Kaada kinuski kakun pinnalle. Koristele omenan siivuilla ja kuorirullilla, sekä paahdetuilla pekaanipähkinöillä.