Omenasta on moneksi: Lauran omena-kinuskikakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden viidennessä jaksossa loihdittiin ihania omenaherkkuja. Tässä Lauran pumpulinpehmeä omena-kinuskikakku.
Kakku
- 3 keskikokoista hapahkoa omenaa
- 125g voita
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- vuokaspray
Koristeet
- 1 dl pekaanipähkinöitä
- 1 omena
- 1 sitruunan mehu
- 1 tl vaniljasokeria
- omenan kuoria
Kostutukseen
- 1,5 dl omenamehua
Kinuski
- 2 dl kuohukermaa
- 100 g voita
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Kakku
Vuoraa halkaisijaltaan 19 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Suihkauta vuokasprayllä. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Kuori ja raasta omenat. Säästä osa kuorista koristeisiin. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää omenaraaste kuivien aineiden joukkoon ja kääntele seos taikinaan. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla n. 45 minuuttia. Peitä kakun pinta tarvittaessa leivinpaperilla kypsennyksen loppuvaiheessa.
Koristeet
Laita pekaanipähkinät leivinpaperilla vuoratulla pellillä uuniin kakun kanssa viimeiseksi kymmeneksi minuutiksi.
Sekoita sitruunan mehu ja vaniljasokeri lautasella. Viipaloi omena hyvin ohuiksi siivuiksi. Poista siemenet. Leikkaa omenan kuorista 5-7 cm mittaisia pätkiä. Kasta omenasiivut ja kuoripätkät sitruunamehuun. Levitä siivut ja kuoret leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita uuniin, kun olet ottanut kakun pois. Alenna tarvittaessa lämpötilaa. Kääntele koristeita välillä. Ota koristeet pois uunista, kun ne ovat kuivuneet/eivät enää taitu nostettaessa ja kuoret ovat menneet ”rullalle”.
Kostutukseen
Anna kakun jäähtyä hetki. Pistele kakkuun sinne tänne reikiä ja valuta päälle omenamehu. Anna kakun mehustua jonkin aikaa ennen kuorruttamista.
Kinuski
Mittaa kinuskin aineet kattilaan. Keitä seosta hiljalleen 10-15 min. tai kunnes se sakenee. Kaada kinuski kakun pinnalle. Koristele omenan siivuilla ja kuorirullilla, sekä paahdetuilla pekaanipähkinöillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa