Isoäidin kesän purjopiiras
Tämä on hyvää yksinään vegetaarisena lämminruokana, mutta sopii hyvin esimerkiksi noutopöydän osaksi.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 8-10 hengelle
Pohja
- 150 g voita
- ½ dl vehnäjauhoa
- 1/4 dl vettä
Täyte
- 600 g purjoa
- 3 rkl voita
- 2 munaa
- ½ dl kahvikermaa
- 100 g juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
- muskottiraastetta
Valmistusohje
1. Sekoita voi ja jauho muruiksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti sileäksi taikinaksi. Kääri kelmuun ja pane jääkaappiin tunniksi.
2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kauli taikina ja vuoraa sillä iso piirasvuoka. Laita vuoka jääkaappiin hetkeksi. Esipaista piiraskuorta uunissa 10 minuuttia. Ota vuoka uunista.
3. Alenna lämpö 225 asteeseen. Suikaloi purjo. Sulata voi kasarissa, lisää purjosuikaleet ja keitä pehmeäksi. Vatkaa yhteen muna, kerma, juusto ja mausteet. Levitä purjo piiraspohjalle ja kaada munaseos päälle. Paista kypsäksi noin 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"