Isoäidin kesän purjopiiras

Tämä on hyvää yksinään vegetaarisena lämminruokana, mutta sopii hyvin esimerkiksi noutopöydän osaksi.

Ainekset

  • 8-10 hengelle

Pohja

  • 150 g voita
  • ½ dl vehnäjauhoa
  • 1/4 dl vettä

Täyte

  • 600 g purjoa
  • 3 rkl voita
  • 2 munaa
  • ½ dl kahvikermaa
  • 100 g juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria
  • muskottiraastetta

Valmistusohje

1. Sekoita voi ja jauho muruiksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti sileäksi taikinaksi. Kääri kelmuun ja pane jääkaappiin tunniksi.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kauli taikina ja vuoraa sillä iso piirasvuoka. Laita vuoka jääkaappiin hetkeksi. Esipaista piiraskuorta uunissa 10 minuuttia. Ota vuoka uunista.

3. Alenna lämpö 225 asteeseen. Suikaloi purjo. Sulata voi kasarissa, lisää purjosuikaleet ja keitä pehmeäksi. Vatkaa yhteen muna, kerma, juusto ja mausteet. Levitä purjo piiraspohjalle ja kaada munaseos päälle. Paista kypsäksi noin 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.