Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lohimousse lehtipinaatilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maukas, pehmeä ja helposti sulava mousse. Jos haluat lisää lisukkeita, keitetty riisi tai perunalumi ovat hyviä valintoja. Nokare ruokajogurttia yrttien kera antaa raikasta happamuutta ruoalle.

Kuudelle

  • Noin 600 g nahatonta ja ruodotonta lohifileetä
  • 200 g pehmeää voita
  • 3-4 dl kermaa
  • 5 munankeltuaista
  • 5 kokonaista kananmunaa
  • 2 pkt pakastettua lehtipinaattia
  • muskottia
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Hienonna lohi hienoksi taikinaksi monitoimikoneessa.

3. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan, sitten kokonaiset kananmunat ja työstä hyvin joka munan välillä jotta taikinasta tulee ilmava.

4. Työstä sitten mukaan voi ja viimeiseksi kevyesti vatkattu kerma. Mausta.

5. Kaada taikina uunivuokaan. Paista noin 25 minuuttia tai kunnes mousse tuntuu kypsältä. Lämmitä pinaatti, mausta muskotilla ja suolalla.

Tuoreimmat aiheesta

Suolainen mousse