Lohimousse lehtipinaatilla

Maukas, pehmeä ja helposti sulava mousse. Jos haluat lisää lisukkeita, keitetty riisi tai perunalumi ovat hyviä valintoja. Nokare ruokajogurttia yrttien kera antaa raikasta happamuutta ruoalle.

Kuudelle

  • Noin 600 g nahatonta ja ruodotonta lohifileetä
  • 200 g pehmeää voita
  • 3-4 dl kermaa
  • 5 munankeltuaista
  • 5 kokonaista kananmunaa
  • 2 pkt pakastettua lehtipinaattia
  • muskottia
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Hienonna lohi hienoksi taikinaksi monitoimikoneessa.

3. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan, sitten kokonaiset kananmunat ja työstä hyvin joka munan välillä jotta taikinasta tulee ilmava.

4. Työstä sitten mukaan voi ja viimeiseksi kevyesti vatkattu kerma. Mausta.

5. Kaada taikina uunivuokaan. Paista noin 25 minuuttia tai kunnes mousse tuntuu kypsältä. Lämmitä pinaatti, mausta muskotilla ja suolalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.