Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Gluteeniton Piparkakku-juustokakku

Julkaistu 18.12.2014 16:04

Piparkakun tuoksu tuo joulutunnelman ja saa vieraasi hymyilemään. Tässä jouluisen tuorejuustokakun resepti. Reseptin tarjoaa Semper.

Pohja

  • 25 kpl Semper gluteenittomia piparkakkuja
  • 75 g sulatettua margariinia tai voita

Täyte

  • 800 g tuorejuustoa esim. Philadelphia
  • 2,5 dl sokeria
  • 2 rkl Semper gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2,5 tl piparkakkumaustetta
  • 4 munaa
  • 10 kpl Semper gluteenittomia piparkakkuja

Kuorrute

  • 100 g tuorejuustoa esim. Philadelphia juustoa, 1 dl tomusokeria.

Valmistusohje

Valmista näin:

1. Murenna piparkakut ja sekoita pehmeän rasvan joukkoon.

2. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle ja laita jääkaappiin jäähtymään.

3. Laita uuni lämpiämään 175 °C:een.

4. Valmista täyte: Sekoita tuorejuusto ja sokeri, lisää joukkoon jauhoseos, vaniljasokeri, suola, mausteet ja sekoita tasaiseksi. Lisää täytteeseen yksi muna kerrallaan, sekoita samalla.

5. Laita puolet täytteestä pohjan päälle kakkuvuokaan.

6. Kaada täyte keksimurupohjan päälle ja tasoita pinta. Paista uunissa 15-20 minuuttia, kunnes pohja on jähmettynyt.

7. Lisää varovasti 10 piparkakkua täytteen päälle ja lisää loput täytteestä.

8. Paista vielä 35-40 minuuttia uunin alaosassa.

9. Anna kakun jäähtyä hyvin. Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri, niin että reuna irtoaa ja irrota vuoka. Koristele kakku esim. piparkakuilla ja kermavaahdolla.

Tuoreimmat aiheesta

Juustokakku