Hämähäkinseittitorttu
Tämä on erittäin maukas torttu tummalla suklaalla, mansikoilla ja vadelmilla. Hieno hämähäkinseitti on helppo tehdä itse.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
12 palaan
- 5 kananmunaa
- 4 tl sokeria
- 2 dl jauhoja
- 4 tl kaakaota
- ¾ tl leivinjauhetta
- 2 dl pakastemansikoita
- 2-3 dl pakastevadelmia
- ½ dl tomusokeria
- 200 g tummaa suklaata
- 50 g valkosuklaata
Lisäksi tarvitset
- hammastikun
Valmistusohje
1. Torttupohja: Voitele ja leivitä kakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi. Yhdistä jauhot, kaakao ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos munaseokseen, sekoita. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla 35-40 minuuttia.
2. Torttu: Sekoita mansikat ja vadelmat, mausta tomusokerilla. Jaa valmis, jäähtynyt torttupohja kolmeen osaan ja levitä marjoja kerrosten väliin. Sulata tumma suklaa miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä hieman. Levitä suklaa tortulle, anna jähmettyä täysin.
3. Hämähäkinseitti: Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä ja pursota tai norota se hienoksi spiraaliksi alkaen tortun keskeltä. Vedä sitten hammastikulla ulospäin tortun keskeltä, jolloin suklaasta muodostuu hieno seitti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku