Hapankaalisämpylät

Herkulliset sämpylät maistuvat parhailta lämpöisinä. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.

TAIKINA

  • 3 dl rasvatonta maitoa
  • 200 g kermaviiliä, vähälaktoosinen, 3.5% rasvaa
  • 50 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl fenkolia
  • 3 rkl hunajaa
  • 150 g hapankaalia
  • 2.5 dl Karu pikakaura-riushiutaleita
  • 10 dl Sunnuntai Rouheinen sämpyläjauhoja
  • 1 dl rypsiöljyä

PINNALLE

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

Sekoita maito ja kermaviili keskenään ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva.

Lisää suola, teelusikallinen fenkolin siemeniä ja hunaja.

Lisää myös (huoneenlämpöinen) hapankaali.

Alusta hiutaleet ja jauhot taikinaan erissä vaivaten. Lisää öljy loppuvaiheessa joukkoon.

Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa siitä ilmat. Leivo sämpylöiksi.

Anna kohota peitettynä vielä 20 minuuttia. Voitele kananmunalla.

Kypsennä 225 asteisen uunin yläosassa noin 10 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.