Vappuhampurilaiset
Leivo ystävien ja lasten kanssa itse vapuksi hampurilaisia. Sämpylät voi leipoa valkoisesta vehnäjauhosta + durumjauhoista tai voit vaihtaa osan jauhoista graham-, hiivaleipä- tai ruisjauhoihin
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
10 kpl
- 3 dl vettä tai maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- noin 4 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
- noin 3 dl Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl öljyä
Pinnalle
- noin 1 dl vettä tai maitoa
- (½ dl seesaminsiemeniä)
Mainiot ananas-hampurilaispihvit
- 1 dl Myllyn Paras Kauralesettä
- 1 pss sipulikeittoaineksia
- 1 tlk ananasmurskaa (pieni, noin 225 g)
- 2 dl kevyt kermaviiliä tai soijajogurttia
- 1 muna
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn nesteeseen. Lisää suola, sokeri ja öljy ja alusta taikinaksi jauhoilla käsin tai koneella. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa).
Leivo kohonnut taikina tangoksi ja ota siitä 10 palasta. Pyörittele niistä sämpylöitä, aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä.
Voitele sämpylöiden pinta vedellä tai maidolla, ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
Hampurilaispihvit: Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile taikinasta pihvejä. Paista pihvit molemmilta puolilta.
Reseptit: Arja Savela, Myllyn Paras
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka