Mainos

Vappuhampurilaiset

Leivo ystävien ja lasten kanssa itse vapuksi hampurilaisia. Sämpylät voi leipoa valkoisesta vehnäjauhosta + durumjauhoista tai voit vaihtaa osan jauhoista graham-, hiivaleipä- tai ruisjauhoihin

10 kpl

  • 3 dl vettä tai maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • noin 4 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
  • noin 3 dl Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl öljyä

Pinnalle

  • noin 1 dl vettä tai maitoa
  • (½ dl seesaminsiemeniä)

Mainiot ananas-hampurilaispihvit

  • 1 dl Myllyn Paras Kauralesettä
  • 1 pss sipulikeittoaineksia
  • 1 tlk ananasmurskaa (pieni, noin 225 g)
  • 2 dl kevyt kermaviiliä tai soijajogurttia
  • 1 muna

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn nesteeseen. Lisää suola, sokeri ja öljy ja alusta taikinaksi jauhoilla käsin tai koneella. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa).

Leivo kohonnut taikina tangoksi ja ota siitä 10 palasta. Pyörittele niistä sämpylöitä, aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä.

Voitele sämpylöiden pinta vedellä tai maidolla, ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Hampurilaispihvit: Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile taikinasta pihvejä. Paista pihvit molemmilta puolilta.

Reseptit: Arja Savela, Myllyn Paras

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!