Näin valmistat superhelpot yön yli -sämpylät 0:38

Yön yli -sämpylät: Herkulliset sämpylät vähällä vaivalla

KATSO VIDEO: Näin valmistat superhelpot yön yli -sämpylät

Nämä helpot sämpylät valmistuvat vähällä vaivalla: sekoita taikina, kohota yön yli, muotoile sämpylät ja paista!

  • Aktiivinen valmistusaika: 25min
  • Kokonaisvalmistusaika: 12h 25min
  • Annosmäärä: Noin 12 sämpylää
  • Ruokavalio: Maidoton, Vegaaninen

Ainekset

  • 2 dl kaurahiutaleita tai kauraleseitä
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1 pss (11 g) kuivahiivaa
  • 1–2 tl suolaa
  • ½-3/4 dl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 5 dl kylmää vettä

Valmistusohje

  1. Laita kulhoon kaurahiutaleet tai kauraleseet.
  2. Lisää joukkoon vehnäjauhot, kuivahiiva, suola, rypsi- tai oliiviöljy ja kylmä vesi.
  3. Sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi, mutta älä vaivaa taikinaa.
  4. Laita kelmu kulhon päälle ja nosta jääkaappiin 12 tunniksi tai yön yli.
  5. Laita nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 20 minuuttia.
  6. Paista 225 asteessa noin 12–15 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.