- Laita kulhoon kaurahiutaleet tai kauraleseet.
- Lisää joukkoon vehnäjauhot, kuivahiiva, suola, rypsi- tai oliiviöljy ja kylmä vesi.
- Sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi, mutta älä vaivaa taikinaa.
- Laita kelmu kulhon päälle ja nosta jääkaappiin 12 tunniksi tai yön yli.
- Laita nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 20 minuuttia.
- Paista 225 asteessa noin 12–15 minuuttia.
Makuja
Yön yli -sämpylät: Herkulliset sämpylät vähällä vaivalla
0:38
KATSO VIDEO: Näin valmistat superhelpot yön yli -sämpylät
Julkaistu 08.03.2023 13:13
Nämä helpot sämpylät valmistuvat vähällä vaivalla: sekoita taikina, kohota yön yli, muotoile sämpylät ja paista!
- Kokonaisvalmistusaika: 745 min
- Aktiivinen aika: 25 min
- Annosmäärä: Noin 12 sämpylää
- Ruokavalio: Maidoton, Vegaaninen
Ainekset
- 2 dl kaurahiutaleita tai kauraleseitä
- 7 dl vehnäjauhoja
- 1 pss (11 g) kuivahiivaa
- 1–2 tl suolaa
- ½-3/4 dl rypsi- tai oliiviöljyä
- 5 dl kylmää vettä