Julkaistu
Nämä helpot sämpylät valmistuvat vähällä vaivalla: sekoita taikina, kohota yön yli, muotoile sämpylät ja paista!
- Aktiivinen valmistusaika: 25min
- Kokonaisvalmistusaika: 12h 25min
- Annosmäärä: Noin 12 sämpylää
- Ruokavalio: Maidoton, Vegaaninen
Ainekset
- 2 dl kaurahiutaleita tai kauraleseitä
- 7 dl vehnäjauhoja
- 1 pss (11 g) kuivahiivaa
- 1–2 tl suolaa
- ½-3/4 dl rypsi- tai oliiviöljyä
- 5 dl kylmää vettä
Valmistusohje
- Laita kulhoon kaurahiutaleet tai kauraleseet.
- Lisää joukkoon vehnäjauhot, kuivahiiva, suola, rypsi- tai oliiviöljy ja kylmä vesi.
- Sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi, mutta älä vaivaa taikinaa.
- Laita kelmu kulhon päälle ja nosta jääkaappiin 12 tunniksi tai yön yli.
- Laita nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 20 minuuttia.
- Paista 225 asteessa noin 12–15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa