Gluteenittomat kanelipullat
- Ruokavalio: Gluteeniton
n. 20 kpl
- 50 g margariinia
- 2 dl maitoa
- 25 g hiiva
- 1 muna
- 1/2 dl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 7 dl Semper Gluteenitonta jauhoseosta (säästä 1 1/2 dl leivontaan)
Täyte
- 4 rkl margariinia
- 1 tl kanelia
Voiteluun
- 1 muna
- raesokeria
- mantelirouhetta
Valmistusohje
Sulata margariini ja lisää maito. Murusta hiiva kädenlämpöiseen seokseen. Lisää muna, sokeri ja suola ja sekoita tasaiseksi. Vaivaa jauhoseos joukkoon (säästä 1 1/2 dl leivontaan). Anna taikinan kohota liinalla peitettynä n. 30 minuuttia.
Jaa taikina 2 osaan ja kauli ne levyiksi. Levitä täyte levylle ja pyöritä rullaksi. Leikkaa rulla 10:een palaan. Laita pullat paperivuokaan. Kohota peitettynä uunipellillä n. 20 minuuttia. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja mantelirouhetta.
Paista 225 °C:ssa n. 10 minuuttia.
Vinkki! Voit annostella taikinan myös suoraan 20 leivosvuokaan. Paina pullan keskelle syvennys ja laita siihen 1 tl kanelitäytettä. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja mantelirouhetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka