Gluteenittomat kardemummapullat
- Ruokavalio: Gluteeniton
Gluteenittomat kardemummapullat n. 20 kpl
- 50 g margariinia
- 2 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1/2 dl sokeria
- 1 muna
- 1/2 tl suolaa
- n. 6 dl Semper Gluteenitonta jauhoseosta
Täyte
- 4 rkl margariinia
- 4 rkl sokeria
- 1 tl kardemummaa
Voiteluun
- muna
- raesokeria
Valmistusohje
Yhdistä sulatettu margariini ja maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva seokseen. Lisää sokeri, muna ja suola. Sekoita jauhoseos taikinan joukkoon. Taikina saa olla yhtä löysää kuin sokerikakkutaikina.
Annostele taikina paperivuokiin. Yhdistä täytteen ainekset. Paina pulla keskiosaan syvennys ja annostele siihen n. 1/2 teelusikallinen täytettä. Kohota pellillä liinalla peitettynä n. 45 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 250 °C:ssa n. 8 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku