Butterkakku kardemummalla
Alkuperäiskakku valmistetaan wienintaikinasta ja täytetään sukaateilla, voilla, sokerilla ja hillotulla appelsiininkuorella. Tämä versio on hieman helpompi leipoa, mutta vähintään yhtä herkullinen!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 isoon vuokaan
- 1 dl kahvikermaa, 37-asteista
- 25 g hiivaa
- 100 g voita
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kidesokeria
- ½ tl jauhettua kardemummaa
- 1 kananmuna
Täyte
- n. 75 g pehmeää voita
- n. ½ dl kidesokeria
- 2 rkl vaniljasokeria
- 1 kananmuna penslaukseen
- voita + jauhoja vuokaan
Valmistusohje
1. Liuota hiiva kermaan. Sekoita voi, jauhot, sokeri ja kardemumma murutaikinaksi, yhdistä kermaan. Työstä, lisää kananmuna. Vaivaa vielä hetki, peitä liinalla ja anna kohota 1 tunti.
2. Kaulitse taikina kevyesti jauhotetulla alustalla pitkulaiseksi levyksi. Levitä päälle voita ja sirottele päälle sokeria ja vaniljasokeria. Kääri kokoon. Leikkaa rulla 3-5 cm leveiksi paloiksi, aseta palat tiiviisti voideltuun ja jauhotettuun, pyöreään vuokaan. Peitä liinalla ja kohota 25 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Penslaa kakku kananmunalla, paista uunin keskitasolla n. 35 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku