Kanelipullat

Kanelipullat voivat näyttää erilaisilta, tunnetuimpia ovat perinteiset kierteet. Ruotsissa vietetään virallista kanelipullapäivää 4. lokakuuta, joka onkin mainio kuukausi leipoa pullia.

60 pullaan

  • 300 g margariinia
  • 1 l maitoa
  • 100 g tuorehiivaa
  • 2 dl kidesokeria/vaaleaa siirappia
  • 2 tl suolaa
  • 4 tl jauhettua kardemummaa
  • 1,7 kg vehnäjauhoja
  • ½ dl kidesokeria
  • 2 rkl kanelia
  • 50 g pehmeää voita
  • 1 kananmuna
  • raesokeria

Valmistusohje

1. Sulata margariini kattilassa. Lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi, 37 astetta. Murusta hiiva taikinakulhoon, kaada päälle hieman kädenlämpöistä maitoa ja liuota hiiva. Lisää loput maidosta sekä sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja sekoita taikina sileäksi ja kiiltäväksi. Peitä ja anna kohota kaksinkertaiseksi, n. 1 tunti. Asettele 60 pientä paperivuokaa kahdelle pellille.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle, vaivaa hyvin ja jaa taikina neljään osaan. Kaulitse jokainen osa pitkulaiseksi levyksi. Levitä päälle voita, ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kääri levyt rullalle, leikkaa 3 cm levyisiksi paloiksi, 15 palaa per rulla. Laita rullat paperivuokiin. Anna kohota 30 minuuttia liinan alla.

3. Vatkaa muna kupissa. Penslaa pullat munalla ja koristele raesokerilla. Paista uunin keskitasolla 5-10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä liinan alla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!