Gluteeniton puolukkalimppu
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Reseptistä tulee 2 kpl
- 25 g hiivaa
- 3 1/2 dl vettä
- 1 rkl psylliumsiemenkuitua
- 1 tl suolaa
- 1/2 rkl leipämausteita (anis, kumina, fenkoli)
- 2 rkl öljyä
- 2 dl Semper Kaurahiutaleita
- 1 dl puolukkahilloa
- 1 pkt (500 g) Semper Karkeaa jauhoseosta (säästä 1 dl leivontaan)
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, leipämausteet, psylliumsiemenkuitu, öljy ja sekoita. Anna turvota 10 minuuttia ja lisää sitten muut ainekset. Sekoita taikina tasaiseksi ja peitä leivinliinalla.
Anna taikinan kohota 30 minuuttia lämpimässä paikassa. Laita taikina jauhotetulle leivinalustalle ja leivo siitä kaksi pyöreää limppua. Tee limppujen pinnalle kolme viiltoa ja anna leipien kohota vielä 15 minuuttia.
Paista 200 °C:ssa n. 25 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku