Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Gluteeniton puolukkalimppu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Reseptistä tulee 2 kpl

  • 25 g hiivaa
  • 3 1/2 dl vettä
  • 1 rkl psylliumsiemenkuitua
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 rkl leipämausteita (anis, kumina, fenkoli)
  • 2 rkl öljyä
  • 2 dl Semper Kaurahiutaleita
  • 1 dl puolukkahilloa
  • 1 pkt (500 g) Semper Karkeaa jauhoseosta (säästä 1 dl leivontaan)

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, leipämausteet, psylliumsiemenkuitu, öljy ja sekoita. Anna turvota 10 minuuttia ja lisää sitten muut ainekset. Sekoita taikina tasaiseksi ja peitä leivinliinalla.

Anna taikinan kohota 30 minuuttia lämpimässä paikassa. Laita taikina jauhotetulle leivinalustalle ja leivo siitä kaksi pyöreää limppua. Tee limppujen pinnalle kolme viiltoa ja anna leipien kohota vielä 15 minuuttia.

Paista 200 °C:ssa n. 25 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Leipä