Gluteenittomat mantelilastut
Jos pohdinnassa on gluteenittomat tarjoilut esimerkiksi kevään juhliin, nämä keksit ovat täydellinen valinta. Gluteenittomat mantelilastut maistuvat kaikille juhlavieraille.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Gluteenittomat Mantelilastut, n. 50 kpl:
- 100 g margariinia
- 100 g mantelia rouheena
- 1 dl siirappia
- 1 dl sokeria
- 2 rkl vispikermaa
- 2 rkl Semper Gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 muna
Valmistusohje
Sulata margariini ja sekoita muut ainekset sen joukkoon. Nosta teelusikalla pieniä nokareita harvakseen leivinpaperilla vuoratulle pellille.
HUOM! Mantelilastut leviävät paistettaessa. Älä laita nokareita liian lähelle toisiaan.
Paista 175 °C:ssa n. 6 minuuttia. Anna lastujen jäähtyä hyvin ja säilytä niitä ilmavassa rasiassa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa