Konjakkigraavattua häränfileetä

Lihaa suositellaan pakastettavaksi 2 vuorokautta ennen valmistamista. Leikkaa siitä ohuita viipaleita, joka käy helpoiten jos pakastat sitä hetken uudestaan ja liha on hieman kohmeaa.

Kuudelle

  • 800 g häränfileetä
  • ½ dl kidesokeria
  • ½ dl suolaa
  • 1 ½ rkl mustapippureita, murskattuina
  • ¾ dl konjakkia

Yrttikastike

  • 4 dl ranskankermaa
  • 3-4 tl vaaleaa dijonsinappia
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 rkl kuivattua rakuunaa
  • 2 rkl ruohosipulia, hienonnettuna
  • 3 rkl persiljaa, hienonnettuna
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Laita liha muovipussiin. Sekoita suola, sokeri, pippuri ja konjakki ja kaada pussiin.

2. Solmi pussi kiinni ja laita jääkaappiin 4 vuorokaudeksi. Vaivaa lihaa pussissa kerran päivässä.

3. Valuta liha, viipaloi ohuesti ja ripottele päälle mustapippuria. Sekoita yrttikastike, tarjoile lihan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.