Konjakkigraavattua häränfileetä
Lihaa suositellaan pakastettavaksi 2 vuorokautta ennen valmistamista. Leikkaa siitä ohuita viipaleita, joka käy helpoiten jos pakastat sitä hetken uudestaan ja liha on hieman kohmeaa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kuudelle
- 800 g häränfileetä
- ½ dl kidesokeria
- ½ dl suolaa
- 1 ½ rkl mustapippureita, murskattuina
- ¾ dl konjakkia
Yrttikastike
- 4 dl ranskankermaa
- 3-4 tl vaaleaa dijonsinappia
- 2 rkl majoneesia
- 1 rkl kuivattua rakuunaa
- 2 rkl ruohosipulia, hienonnettuna
- 3 rkl persiljaa, hienonnettuna
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Laita liha muovipussiin. Sekoita suola, sokeri, pippuri ja konjakki ja kaada pussiin.
2. Solmi pussi kiinni ja laita jääkaappiin 4 vuorokaudeksi. Vaivaa lihaa pussissa kerran päivässä.
3. Valuta liha, viipaloi ohuesti ja ripottele päälle mustapippuria. Sekoita yrttikastike, tarjoile lihan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka