Gratinoidut cannellonit pinaattiraejuustotäytteellä
Tässä herkullisessa kasviruoassa on runsaasti makua. Cannellonin sijaan voit käyttää tuoreita tai pehmeäksi keitettyjä lasagnelevyjä ja rullata ne putkiksi. Tehosekoitin tai yleiskone on hyvä apu kastikkeen valmistuksessa. Tarjoa ruoka höyryävään kuumana rapean salaatin kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
4 annosta
- 12 cannellonia
- 400 g pinaattia
- 1 sipuli
- 2 dl raejuustoa
- raastettua muskottipähkinää
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1 sipuli
- 2 rkl voita
- 1 dl valkoviiniä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl voita
- 2 rkl jauhoja
- 4 dl maitoa
- 2 dl juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
- tuoreita yrttejä
Valmistusohje
1. Sulata ja hienonna pinaatti. Kuori ja hienonna toinen sipuli. Kuullota sipulia ja pinaattia, kunnes sipuli pehmenee. Jäähdytä ja mausta suolalla, pippurille ja muskotilla. Sekoita joukkoon raejuusto. Täytä cannellonit seoksella ja nosta sivuun. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Hienonna toinen sipuli. Kaada tomaattimurska kattilaan, lisää hienonnettu sipuli, valkoviini ja nokare voita ja hauduta, kunnes sipuli pehmenee. Sekoita tehosekoittimessa ja kaada takaisin kattilaan. Lisää loppu voi ja tomaattipyree. Kaada tomaattikastike uuninkestävään vuokaan ja pane päälle täytetyt cannellonit.
3. Sulata voi. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää maito voimakkaasti vatkaten. Hauduta 5 minuuttia, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää juustoraaste. Sekoita, kunnes juusto on sulanut.
4. Kaada juustokastike cannellonien päälle ja pane vuoka uuniin. Paista 20 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea ja cannellonnit tuntuvat pehmeiltä. Koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät