Gratinoidut cannellonit pinaattiraejuustotäytteellä

Tässä herkullisessa kasviruoassa on runsaasti makua. Cannellonin sijaan voit käyttää tuoreita tai pehmeäksi keitettyjä lasagnelevyjä ja rullata ne putkiksi. Tehosekoitin tai yleiskone on hyvä apu kastikkeen valmistuksessa. Tarjoa ruoka höyryävään kuumana rapean salaatin kera.

4 annosta

  • 12 cannellonia
  • 400 g pinaattia
  • 1 sipuli
  • 2 dl raejuustoa
  • raastettua muskottipähkinää
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl jauhoja
  • 4 dl maitoa
  • 2 dl juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1. Sulata ja hienonna pinaatti. Kuori ja hienonna toinen sipuli. Kuullota sipulia ja pinaattia, kunnes sipuli pehmenee. Jäähdytä ja mausta suolalla, pippurille ja muskotilla. Sekoita joukkoon raejuusto. Täytä cannellonit seoksella ja nosta sivuun. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Hienonna toinen sipuli. Kaada tomaattimurska kattilaan, lisää hienonnettu sipuli, valkoviini ja nokare voita ja hauduta, kunnes sipuli pehmenee. Sekoita tehosekoittimessa ja kaada takaisin kattilaan. Lisää loppu voi ja tomaattipyree. Kaada tomaattikastike uuninkestävään vuokaan ja pane päälle täytetyt cannellonit.

3. Sulata voi. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää maito voimakkaasti vatkaten. Hauduta 5 minuuttia, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää juustoraaste. Sekoita, kunnes juusto on sulanut.

4. Kaada juustokastike cannellonien päälle ja pane vuoka uuniin. Paista 20 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea ja cannellonnit tuntuvat pehmeiltä. Koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoa heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.