Klassinen lasagne bolognese
Klassisen lasagnen tekeminen vaatii hieman puuhastelua, mutta lopputulos palkitsee vaivan. Lasagne on kaikkien suosikki niin arkena kuin juhlanakin.
4 annosta
- 15 lasagnelevyä
Béchamelkastike
- 100 g voita
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1 l maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Bolognesekastike
- 300 g naudan jauhelihaa
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 50 g juuriselleriä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 1 tl vehnäjauhoja
- 2 dl lihalientä
- 1 rkl oreganoa
- 1/4 tl timjamia
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 2 rkl tomaattipyreetä
Gratinointiin
- 100 g juustoraastetta
Valmistusohje
1. Béchamelkastike: Kiehauta maito kattilassa. Sulata voi toisessa, isossa kattilassa. Siirrä kattila levyltä ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Nosta kattila takaisin levylle ja lisää keitetty maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Keitä kastiketta 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Bolognesekastike: Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkana ja selleri ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kuullota vihannekset pehmeiksi voissa. Lisää jauheliha ja ruskista. Sirottele päälle jauhot, sekoita, laimenna lihaliemellä ja tomaattimurskalla. Mausta kastike yrttimausteilla ja tomaattipyreellä. Purista joukkoon valkosipuli. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä kannen alle 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä uunivuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta, béchamelkastiketta ja lasagnelevyjä. Päällimmäiseksi tulee béchamelkastiketta. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja gratinoi 45-50 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku