Gratinoidut maa-artisokat
Näihin pieniin muhkuroihin voi todella rakastua! Maa-artisokat sopivat niin keittoihin kuin pyreisiin. Ne sopivat myös gratinoitavaksi, kuten tässä reseptissä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Kuudelle-kahdeksalle
- n. 500 g maa-artisokkia
- 1 pkt kuutioitua pekonia
- 2 dl juustoraastetta
Kastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3-4 dl maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 sitruuna viipaleina
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori maa-artisokat perunankuorimaveitsellä ja laita ne heti kuorittuasi veteen, jossa on sitruunaviipaleita, jotta artisokat eivät tummu. Keitä ne juuri ja juuri pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä.
2. Laita artisokat uunivuokaan. Paista voi ja jauhot kastikkeeseen, lisää maito ja mausta. Keitä 5 minuuttia.
3. Kaada kastike artisokkien päälle, ripottele päälle pekoni ja juusto. Gratinoi uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku