Gratinoidut uuniperunat kinkulla
Loistava tapa käyttää kinkunrippeet joulun jälkeen. Muhennettu lehtikaali tai ruusukaali täydentävät makuja.
Viidelle
- 5 uuniperunaa
- noin 250 g kinkkua, mahdollisesti joulukinkkua
- 2 rkl margariinia
- ½ dl kermaa
- 1 rkl sinappia
- 1 ½ dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
2. Paista perunat pehmeiksi uunissa, anna jäähtyä. Leikkaa pituussuuntaan pois kannet, koverra pois noin puolet sisuksesta.
3. Muussaa puolet sisuksesta, sekoita hienonnetun kinkun, voin, sinapin ja kerman kanssa pehmeäksi massaksi.
4. Täytä perunat, ripottele päälle juustoa ja gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"