Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Täytetyt kinkkuperunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Elegantti ja ruokaisa perunaruoka. Voit valmistella ruoan etukäteen ja vain gratinoida juuri ennen tarjoilua. Täydellistä seisovaan pöytään tai illalliselle.

4 kpl

  • 4 isoa uuniperunaa
  • 150 g savukinkkua, hienonnettua
  • 1 keltasipuli, hienonnettuna
  • 3 rkl voita
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 1 maustemitta muskottia
  • 3 rkl juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Paista perunoita uunissa n. 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä. Voit myös kypsentää ne mikrossa.

3. Leikkaa perunoista kannet pituussuuntaan, koverra ulos osa sisuksesta. Muussaa puolet sisuksesta voin, juuston ja mausteiden kera.

4. Ruskista sipuli ja kinkku pannulla, sekoita muusiin. Täytä perunakuoret täytteellä.

5. Gratinoi 250-asteisessa uunissa kunnes pinta on saanut väriä.

Tuoreimmat aiheesta

Uuniperuna