Täytetyt kinkkuperunat

Elegantti ja ruokaisa perunaruoka. Voit valmistella ruoan etukäteen ja vain gratinoida juuri ennen tarjoilua. Täydellistä seisovaan pöytään tai illalliselle.

4 kpl

  • 4 isoa uuniperunaa
  • 150 g savukinkkua, hienonnettua
  • 1 keltasipuli, hienonnettuna
  • 3 rkl voita
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 1 maustemitta muskottia
  • 3 rkl juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Paista perunoita uunissa n. 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä. Voit myös kypsentää ne mikrossa.

3. Leikkaa perunoista kannet pituussuuntaan, koverra ulos osa sisuksesta. Muussaa puolet sisuksesta voin, juuston ja mausteiden kera.

4. Ruskista sipuli ja kinkku pannulla, sekoita muusiin. Täytä perunakuoret täytteellä.

5. Gratinoi 250-asteisessa uunissa kunnes pinta on saanut väriä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.