Mac and cheese

mac and cheese
Kati Jaakonen / Hellapoliisi

Mac and cheese on helppotekoinen ja syntisen herkullinen, nimensä mukaisesti makaronista ja juustosta valmistettu ruoka, joka maistuu taatusti koko perheelle!

Ainekset (4 annosta)

  • 400 g makaronia
  • vettä
  • ripaus suolaa
  • 8 dl täysmaitoa
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 4 dl voimakasta cheddarjuustoa
  • 50 g sulatettua voitasuolaa maun mukaan

Pinnalle

  • ½ dl korppujauhoja

Valmistusohje

Keitä makaroni suolalla maustetussa vedessä. Valuta.

Laita makaroni leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun uunivuokaan.

Sekoita täysmaito, parmesaaniraaste,cheddarjuustoraaste ja voi keskenään.Sekoita keitetyn makaronin kanssa.

Ripottele pinnalle korppujauhot.Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!