Hellapoliisin uunijuusto
Julkaistu
Uunijuusto on helppotekoinen kesäjälkiruoka. Tarjoa lämpimänä hillon tai marjojen kanssa. 4-5 annosta.
Tarvitset
- 1 l ternimaitoa
- ripaus suolaa
Vuokaan
- voita
Valmistusohje
Laita ternimaito kulhoon ja sekoita joukkoon suola. Voitele uunivuoka voilla ja kaada maito vuokaan.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen.
Tarjoa seuraksi lakkahilloa tai tuoreita marjoja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka