Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Gratinoitua hummeria tryffelillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Todella ylellistä. Gratinointiin voit hyvin käyttää pakastehummeria. Tarjoile ehdottoman vastagratinoituina paahtoleivän kera.

Kahdelle

  • 2 hummeria, keitettyjä
  • halutessasi, viipaloitua tryffeliä
  • sitruunaa ja tilliä tarjoiluun

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 ½ dl kahvikermaa
  • 1 munankeltuainen
  • 2 rkl tilliä, hienonnettuna
  • juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Halkaise äyriäiset pituussuuntaan. Poista pyrstölihat, viipaloi ja laita takaisin kuoreen.

2. Freesaa voi ja jauhot, lisää kerma, mausta ja keitä 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä, lisää keltuainen ja tilli. Täytä kuoret kastikkeella, töki niin että kastike valuu kunnolla sisään.

3. Ripottele päälle juustoa, gratinoi nopeasti uunissa. Koristele ja tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäisgratiini