Gratinoitua hummeria tryffelillä

Todella ylellistä. Gratinointiin voit hyvin käyttää pakastehummeria. Tarjoile ehdottoman vastagratinoituina paahtoleivän kera.

Kahdelle

  • 2 hummeria, keitettyjä
  • halutessasi, viipaloitua tryffeliä
  • sitruunaa ja tilliä tarjoiluun

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 ½ dl kahvikermaa
  • 1 munankeltuainen
  • 2 rkl tilliä, hienonnettuna
  • juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Halkaise äyriäiset pituussuuntaan. Poista pyrstölihat, viipaloi ja laita takaisin kuoreen.

2. Freesaa voi ja jauhot, lisää kerma, mausta ja keitä 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä, lisää keltuainen ja tilli. Täytä kuoret kastikkeella, töki niin että kastike valuu kunnolla sisään.

3. Ripottele päälle juustoa, gratinoi nopeasti uunissa. Koristele ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.