Gratinoitua hummeria
Tämä on hienostunut ravintolaruoka, josta voit pakastehummerin avulla loihtia täydellisen ruokalajin uudenvuodenillalliselle. Tämä muunnelma on aika helppo valmistaa, ja ainesosia on verrattaen vähän.
Neljälle
- 2 keitettyä hummeria
- 8 herkkusientä
- voita
- 1 rkl konjakkia
- ½ rkl jauhoja
- ½ rkl voita
- 2 dl kermaa
- 1 kananmunankeltuainen
- 1 dl parmesaaniraastetta
- suolaa, pippuria
- juustoraastetta gratinointiin
Valmistusohje
1. Halkaise hummerit pituussuuntaan ja irrota kaikki lihat, myös saksista. Säästä kuorenpuolikkaat. Lohko herkkusienet ja paista matalalla lämmöllä voinokareessa. Paloittele hummerinlihat ja lisää herkkusienipannulle. Lämmitä hitaasti ja lisää konjakki.
2. Paista voita ja jauhoja kattilassa, lisää kerma samalla voimakkaasti vatkaten. Vatkaa keltuainen kermatilkan kera ja lisää kermakattilaan, seos ei enää saa kiehua. Suolaa ja pippuroi, vatkaa mukaan parmesaani, maista ja mausta tarvittaessa. Kastikkeen tulee olla aika paksua.
3. Sekoita varovaisesti kastike herkkusienten ja hummerinlihan kanssa. Täytä puhdistetut hummerinkuoret seoksella ja ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi uunissa grillivastuksen alla kunnes pinta on kauniin värinen. Koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku