Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kalagratiini katkarapujen kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Voit vaihdella tätä gratiinia vaihtamalla katkaravut simpukoihin tai ravunpyrstöihin.

Neljälle

  • 600 g turskan tai koljan fileitä
  • 4 annosta perunasosetta
  • 1 munankeltuainen
  • juustoraastetta

Kastike

  • 1,5 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 2 dl kermaa
  • kalalientä
  • 1 munankeltuainen
  • 300 g katkarapuja kuorineen
  • tillisilppua
  • sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Aseta kalafileet voideltuun uunivuokaan, suolaa kevyesti peitä foliolla ja pane uuniin 10 minuutiksi. Ota vuokaan kertynyt neste talteen.

2. Kuullota voi ja jauho kasarissa. Lisää kerma ja kalavuokaan kertynyt neste. Keitä 5 minuuttia, ota liedeltä ja sekoita joukkoon keltuainen. Mausta. Kääntele joukkoon kuoritut katkaravut ja tillisilppu. Levitä kastike kalafileille.

3. Sekoita perunasoseeseen keltuainen ja juustoraaste. Pursota tai lusikoi kalafileiden ympärille. Gratinoi 250-asteisessa uunissa, kunnes sose on saanut kauniin värin.

Tuoreimmat aiheesta

Kalagratiini