Kalagratiini katkarapujen kanssa
Voit vaihdella tätä gratiinia vaihtamalla katkaravut simpukoihin tai ravunpyrstöihin.
Neljälle
- 600 g turskan tai koljan fileitä
- 4 annosta perunasosetta
- 1 munankeltuainen
- juustoraastetta
Kastike
- 1,5 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 2 dl kermaa
- kalalientä
- 1 munankeltuainen
- 300 g katkarapuja kuorineen
- tillisilppua
- sitruunamehua
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Aseta kalafileet voideltuun uunivuokaan, suolaa kevyesti peitä foliolla ja pane uuniin 10 minuutiksi. Ota vuokaan kertynyt neste talteen.
2. Kuullota voi ja jauho kasarissa. Lisää kerma ja kalavuokaan kertynyt neste. Keitä 5 minuuttia, ota liedeltä ja sekoita joukkoon keltuainen. Mausta. Kääntele joukkoon kuoritut katkaravut ja tillisilppu. Levitä kastike kalafileille.
3. Sekoita perunasoseeseen keltuainen ja juustoraaste. Pursota tai lusikoi kalafileiden ympärille. Gratinoi 250-asteisessa uunissa, kunnes sose on saanut kauniin värin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti