Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Gratinoidut meriravut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Meriravut sopivat mainiosti gratinoitaviksi maustevoin kanssa. Paahtoleipä maistuu ohessa.

Neljälle

  • 4 keitettyä merirapua
  • 50 g voita
  • 2 rkl basilikasilppua
  • 2 rkl persiljasilppua
  • ½ sitruunan kuoriraaste
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta sambal oelekia
  • ½ dl purjosuikaleita
  • 2 rkl ruohosipulisilppua

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Halkaise ravut pitkittäin kahtia ja riko sakset kevyesti. Aseta ravunpuolikkaat kuoripuoli alaspäin uunivuokaan.

2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahtomaiseksi ja sekoita siihen basilika, persilja, sitruunankuori, suola ja sambal oelek. Levitä voi rapujen päälle. Sirottele päälle purjosuikaleita ja gratinoi uunin ylätasolla noin 5 minuuttia.

3. Sirottele rapujen pinnalle vielä ruohosipulisilppua ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäisgratiini