Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Gratinoitua purjoa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile kasvisateriana leivän kera, tai lisukkeena savulihalle tai kinkulle.

Neljälle

  • 4 purjoavettä ja suolaa
  • 1 sitruuna
  • ½ dl juustoraastetta
  • 3 rkl sihdattuja korppujauhoja
  • 25 g voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • suikaloitua lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Puhdista ja huuhdo purjot, paloittele 5 cm pituisiksi paloiksi ja keitä pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä 5-10 minuuttia. Valuta ja laita purjonpalat voideltuun, uuninkestävään vuokaan.

2. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Tiputtele sitruunamehu purjojen päälle. Ripottele päälle juustoraaste ja sihtaa päälle korppujauhot. Höylää päälle voita juustohöylän avulla.

3. Gratinoi ritilällä uunin keskitasolla, kunnes gratiini on kauniin värinen, 10-15 minuuttia. Ripottele päälle sitruunankuorta ja lehtipersiljaa juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisgratiini