Katkarapunäkinkengät
Tarjoile katkarapunäkinkengät vastaleivotun leivän kanssa, jolla voi imeä lautaselta ihanan kastikkeen.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle
- 1 sipuli
- 2 rkl voita
- 2 tl currya
- 1,5 rkl vehnäjauhoa
- 2 dl tomaattimehua
- 1 dl kermaa
- suolaa ja pippuria
- 800 g katkarapuja kuorineen
- 2 dl juustoraastetta
Koristeluun
- sitruunaa
- persiljaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. silppua sipuli. Kuullota voissa sipulisilppua ja currya hetki. Ripota päälle jauhot, sekoita ja kaada päälle tomaattimehu sekä kerma. Keitä hiljaa 5 minuuttia. Mausta.
2. Kuori katkaravut, lisää ne seokseen ja kuumenna, mutta älä keitä.
3. Jaa seos annosvuokiin - esim. näkinkenkiin tai sen muotoisiin keramiikkavuokiin - tai yhteen isoon vuokaan. Ripottele päälle juustoraaste ja gratinoi, kunnes juusto on sulanut. Koristele ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku