Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Katkarapunäkinkengät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile katkarapunäkinkengät vastaleivotun leivän kanssa, jolla voi imeä lautaselta ihanan kastikkeen.

Kuudelle

  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 tl currya
  • 1,5 rkl vehnäjauhoa
  • 2 dl tomaattimehua
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 800 g katkarapuja kuorineen
  • 2 dl juustoraastetta

Koristeluun

  • sitruunaa
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. silppua sipuli. Kuullota voissa sipulisilppua ja currya hetki. Ripota päälle jauhot, sekoita ja kaada päälle tomaattimehu sekä kerma. Keitä hiljaa 5 minuuttia. Mausta.

2. Kuori katkaravut, lisää ne seokseen ja kuumenna, mutta älä keitä.

3. Jaa seos annosvuokiin - esim. näkinkenkiin tai sen muotoisiin keramiikkavuokiin - tai yhteen isoon vuokaan. Ripottele päälle juustoraaste ja gratinoi, kunnes juusto on sulanut. Koristele ja tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäisgratiini