Uunikatkaravut valkosipulilla
Tässä ylellisessä ja yksinkertaisessa ruokalajissa yhdistyvät klassiset maut. Vuoat voi valmistella etukäteen ja gratinoida juuri ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Laktoositon
Kuudelle
- 600 g katkarapuja, kuorellisia
- 1-2 valkosipulinkynttä, puristettuina
- 75 g voita
- ¾ dl hienonnettua persiljaa
- korppujauhoja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori katkaravut, säästä muutama kokonainen koristeluun.
2. Asettele katkaravut pieniin annosvuokiin tai simpukankuoriin (joita voit ostaa halvalla hyvin varustetuista tavarataloista).
3. Sulata voi kattilassa, sekoita mukaan valkosipuli ja persilja. Kaada voisula katkarapuvuokiin, sihtaa päälle hieman korppujauhoja.
4. Laita vuoat uuniin kuumenemaan. Älä pidä niitä uunissa liian kauaa, silloin katkaravut sitkistyvät. Tarjoile vaalean leivän kera, sillä vieraat voivat kaapia ihanaa voisulaa vuoista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku