Uunikatkaravut valkosipulilla

Tässä ylellisessä ja yksinkertaisessa ruokalajissa yhdistyvät klassiset maut. Vuoat voi valmistella etukäteen ja gratinoida juuri ennen tarjoilua.

Kuudelle

  • 600 g katkarapuja, kuorellisia
  • 1-2 valkosipulinkynttä, puristettuina
  • 75 g voita
  • ¾ dl hienonnettua persiljaa
  • korppujauhoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori katkaravut, säästä muutama kokonainen koristeluun.

2. Asettele katkaravut pieniin annosvuokiin tai simpukankuoriin (joita voit ostaa halvalla hyvin varustetuista tavarataloista).

3. Sulata voi kattilassa, sekoita mukaan valkosipuli ja persilja. Kaada voisula katkarapuvuokiin, sihtaa päälle hieman korppujauhoja.

4. Laita vuoat uuniin kuumenemaan. Älä pidä niitä uunissa liian kauaa, silloin katkaravut sitkistyvät. Tarjoile vaalean leivän kera, sillä vieraat voivat kaapia ihanaa voisulaa vuoista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!