Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Etikkasilakkaa näkkileivällä tillin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Paistetut silakat ovat todella maukkaita sekä alkuruokana että lounaana. Tämä säilötty silakka on valmistettava päivää ennen syömistä, mutta kun on tarjoilun aika, valmistukseen menee vain minuutti.

Neljälle

  • 600 g silakkapihvejä
  • 1 punasipuli
  • 1 porkkana
  • ½ dl etikkaa
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 ½ dl vettä
  • 4 kokonaista maustepippuria
  • tilliä
  • purjoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • näkkileipää
  • voita
  • tilliä
  • viipaloitua punasipulia

Valmistusohje

1. Viipaloi sipuli, porkkana ja purjo, hienonna tilli. Paneroi silakat karkeassa ruisjauhossa, suolassa ja pippurissa. Paista ne voissa ja asettele matalaan, suureen vuokaan yhdessä kasvisten ja tillin kera.

2. Sekoita etikka, sokeri ja vesi. Kuumenna seos maustepippureiden kanssa kiehuvaksi, anna jäähtyä. Kaada liemi vuokaan, peitä vuoka ja anna seistä kylmässä yön yli.

3. Tarjoile silakat kylminä voidelluilla näkkileivillä. Koristele punasipulilla ja tillillä.

Tuoreimmat aiheesta

Kalavoileipä