Etikkasilakkaa näkkileivällä tillin kera

Paistetut silakat ovat todella maukkaita sekä alkuruokana että lounaana. Tämä säilötty silakka on valmistettava päivää ennen syömistä, mutta kun on tarjoilun aika, valmistukseen menee vain minuutti.

Neljälle

  • 600 g silakkapihvejä
  • 1 punasipuli
  • 1 porkkana
  • ½ dl etikkaa
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 ½ dl vettä
  • 4 kokonaista maustepippuria
  • tilliä
  • purjoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • näkkileipää
  • voita
  • tilliä
  • viipaloitua punasipulia

Valmistusohje

1. Viipaloi sipuli, porkkana ja purjo, hienonna tilli. Paneroi silakat karkeassa ruisjauhossa, suolassa ja pippurissa. Paista ne voissa ja asettele matalaan, suureen vuokaan yhdessä kasvisten ja tillin kera.

2. Sekoita etikka, sokeri ja vesi. Kuumenna seos maustepippureiden kanssa kiehuvaksi, anna jäähtyä. Kaada liemi vuokaan, peitä vuoka ja anna seistä kylmässä yön yli.

3. Tarjoile silakat kylminä voidelluilla näkkileivillä. Koristele punasipulilla ja tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!