Etikkasilakkaa näkkileivällä tillin kera
Paistetut silakat ovat todella maukkaita sekä alkuruokana että lounaana. Tämä säilötty silakka on valmistettava päivää ennen syömistä, mutta kun on tarjoilun aika, valmistukseen menee vain minuutti.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 600 g silakkapihvejä
- 1 punasipuli
- 1 porkkana
- ½ dl etikkaa
- 1 dl kidesokeria
- 1 ½ dl vettä
- 4 kokonaista maustepippuria
- tilliä
- purjoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- näkkileipää
- voita
- tilliä
- viipaloitua punasipulia
Valmistusohje
1. Viipaloi sipuli, porkkana ja purjo, hienonna tilli. Paneroi silakat karkeassa ruisjauhossa, suolassa ja pippurissa. Paista ne voissa ja asettele matalaan, suureen vuokaan yhdessä kasvisten ja tillin kera.
2. Sekoita etikka, sokeri ja vesi. Kuumenna seos maustepippureiden kanssa kiehuvaksi, anna jäähtyä. Kaada liemi vuokaan, peitä vuoka ja anna seistä kylmässä yön yli.
3. Tarjoile silakat kylminä voidelluilla näkkileivillä. Koristele punasipulilla ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa