Greippisalaatti

Resepti: Nicolas Thieulon

Ainekset

  • 2 greippiä
  • 100 g soijaituja
  • ½ kurkku
  • ½ paprika
  • 8 retiisiä
  • 1 keitetty muna
  • ruohosipulia
  • mustia oliiveja
  • 1 salottisipuli
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Puolita greipit ja leikkaa niistä greippiveitsellä lihat pois. Säästä kuoret. Paloittele kaksi puolikasta ja purista toisista puolikkaista mehu talteen. Leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi ja paprika tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Kuori kurkku ja poista siemenet. Pilko pieniksi kuutioiksi. Murskaa haarukalla keitetty valkuaisen. Silppua ruohosipuli.

Tee salaatille kastike yhdistämällä ensin sinappi ja keltuainen. Lisää oliiviöljy, etikka, hienonnettu salottisipuli, greippimehu, suolaa ja pippuria. Sekoita. Yhdistä vihannekset, greippi, valkuainen, oliivit ja kastike yhteen ja sekoita hyvin. Tarjoile salaatti greippipuolikkaissa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.