Greippisalaatti
Resepti: Nicolas Thieulon
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton
Ainekset
- 2 greippiä
- 100 g soijaituja
- ½ kurkku
- ½ paprika
- 8 retiisiä
- 1 keitetty muna
- ruohosipulia
- mustia oliiveja
- 1 salottisipuli
- 1 tl Dijon-sinappia
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Puolita greipit ja leikkaa niistä greippiveitsellä lihat pois. Säästä kuoret. Paloittele kaksi puolikasta ja purista toisista puolikkaista mehu talteen. Leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi ja paprika tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Kuori kurkku ja poista siemenet. Pilko pieniksi kuutioiksi. Murskaa haarukalla keitetty valkuaisen. Silppua ruohosipuli.
Tee salaatille kastike yhdistämällä ensin sinappi ja keltuainen. Lisää oliiviöljy, etikka, hienonnettu salottisipuli, greippimehu, suolaa ja pippuria. Sekoita. Yhdistä vihannekset, greippi, valkuainen, oliivit ja kastike yhteen ja sekoita hyvin. Tarjoile salaatti greippipuolikkaissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa