1. Kalttaa tomaatti ja poista siemenet, kuutioi malto. Pese limetti kunnolla, raasta kuori hienoksi ja purista mehu. Kuutioi omena ja laita palat limettimehuun, etteivät ne tummu. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi ja suikaloi rucolanlehdet.
2. Sekoita keskenään tomaattikuutiot, omenakuutiot ja limettimehu, valkosipulisilppu sekä rucolasuikaleet. Kuori viimeiseksi avokado, poista kivi ja kuutioi malto. Kääntele avokadokuutiot salsaseokseen. Lisää öljy, tabasco, sokeri, suola ja pippuri. Laita viileään vähintään kahdeksi tunniksi.
3. Leikkaa graavilohi neljäksi palaksi. Paahda kuumalla grillipannulla tai hiiligrillissä. Grillaa ensin nahkapuolta 2 minuuttia ja kypsennä sitten lihapuoli. Tarjoile heti avokadosalsan kanssa.