Paahdettu graavilohi ja avokadosalsa
Runsasmakuinen avokadosalsa täydentää hienosti muhevaa paahdettua graavilohta. Kastikkeen on seistävä viileässä kaksi tuntia ennen tarjoilua maustuakseen kunnolla. Lisäksi sopivat uudet perunat, pasta tai riisi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 700 g graavilohta nahkoineen
Avokadosalsa
- 2 avokadoa
- 1 iso tomaatti
- ½ punasipuli
- 1 vihreä omena
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 limetti
- 4 rucolanlehteä
- 2 rkl öljyä
- 1 tippa tabascoa
- ½ tl sokeria
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kalttaa tomaatti ja poista siemenet, kuutioi malto. Pese limetti kunnolla, raasta kuori hienoksi ja purista mehu. Kuutioi omena ja laita palat limettimehuun, etteivät ne tummu. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi ja suikaloi rucolanlehdet.
2. Sekoita keskenään tomaattikuutiot, omenakuutiot ja limettimehu, valkosipulisilppu sekä rucolasuikaleet. Kuori viimeiseksi avokado, poista kivi ja kuutioi malto. Kääntele avokadokuutiot salsaseokseen. Lisää öljy, tabasco, sokeri, suola ja pippuri. Laita viileään vähintään kahdeksi tunniksi.
3. Leikkaa graavilohi neljäksi palaksi. Paahda kuumalla grillipannulla tai hiiligrillissä. Grillaa ensin nahkapuolta 2 minuuttia ja kypsennä sitten lihapuoli. Tarjoile heti avokadosalsan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku