Grillattu entrcôte ja vesikastanjat
Kaikkein parasta lihaa grillattavaksi on sellainen, jossa on rasvaa juonteina eli liha on marmoroitunut. Entrecôte eli välikyljys tapaa olla hyvin marmoroitunutta, niinpä siitä saadaankin parhaat pihvit niin grillaamalla kuin paistamalla. Tässä tarjoilemme grillipihvien rinnalla vihannessekoitusta, mm. vesikastanjoita.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 4 viipaletta naudan entrecôtea à 150 g
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- ½ tl jauhettua valkopippuria
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- rypsiöljyä penslaukseen
Vihannessekoitus
- 1 purkki vesikastanjoita
- 1 purkki pavunituja
- 150 g sokeriherneitä
- 125 g parsakaalia
- 1 dl vihanneslientä
- 1 tl maissitärkkelystä
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Valuta vesikastanjat ja pavunidut. Viipaloi vesikastanjat, perkaa sokeriherneet ja pätki palot ja jaa parsakaali nupuiksi. Ryöppää parsakaali vähäsuolaisessa vedessä.
2. Kuori valkosipulinkynnet ja raasta ne. Penslaa lihaviipaleet öljyllä ja hiero niihin valkosipuliraastetta, suolaa ja kahta pippuria.
4. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja sekoita suurus kiehuvaan vihannesliemeen. Lisää vesikastanjaviipaleet, pavunidut, sokeriherneet ja parsakaalinuput. Mausta suolalla ja pippurilla ja kiehauta ennen tarjoilua. Grillaa pihvejä hiiligrillissä tai grillipannussa 2-3 minuuttia puoleltaan, niin että pinta on kauniinruskea ja sisus rosa. Tarjoile ne kuuman vihannessekoituksen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku