Grillattu entrcôte ja vesikastanjat
Kaikkein parasta lihaa grillattavaksi on sellainen, jossa on rasvaa juonteina eli liha on marmoroitunut. Entrecôte eli välikyljys tapaa olla hyvin marmoroitunutta, niinpä siitä saadaankin parhaat pihvit niin grillaamalla kuin paistamalla. Tässä tarjoilemme grillipihvien rinnalla vihannessekoitusta, mm. vesikastanjoita.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 4 viipaletta naudan entrecôtea à 150 g
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- ½ tl jauhettua valkopippuria
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- rypsiöljyä penslaukseen
Vihannessekoitus
- 1 purkki vesikastanjoita
- 1 purkki pavunituja
- 150 g sokeriherneitä
- 125 g parsakaalia
- 1 dl vihanneslientä
- 1 tl maissitärkkelystä
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Valuta vesikastanjat ja pavunidut. Viipaloi vesikastanjat, perkaa sokeriherneet ja pätki palot ja jaa parsakaali nupuiksi. Ryöppää parsakaali vähäsuolaisessa vedessä.
2. Kuori valkosipulinkynnet ja raasta ne. Penslaa lihaviipaleet öljyllä ja hiero niihin valkosipuliraastetta, suolaa ja kahta pippuria.
4. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja sekoita suurus kiehuvaan vihannesliemeen. Lisää vesikastanjaviipaleet, pavunidut, sokeriherneet ja parsakaalinuput. Mausta suolalla ja pippurilla ja kiehauta ennen tarjoilua. Grillaa pihvejä hiiligrillissä tai grillipannussa 2-3 minuuttia puoleltaan, niin että pinta on kauniinruskea ja sisus rosa. Tarjoile ne kuuman vihannessekoituksen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi