Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillattu entrcôte ja vesikastanjat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kaikkein parasta lihaa grillattavaksi on sellainen, jossa on rasvaa juonteina eli liha on marmoroitunut. Entrecôte eli välikyljys tapaa olla hyvin marmoroitunutta, niinpä siitä saadaankin parhaat pihvit niin grillaamalla kuin paistamalla. Tässä tarjoilemme grillipihvien rinnalla vihannessekoitusta, mm. vesikastanjoita.

Neljälle

  • 4 viipaletta naudan entrecôtea à 150 g
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl jauhettua valkopippuria
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • rypsiöljyä penslaukseen

Vihannessekoitus

  • 1 purkki vesikastanjoita
  • 1 purkki pavunituja
  • 150 g sokeriherneitä
  • 125 g parsakaalia
  • 1 dl vihanneslientä
  • 1 tl maissitärkkelystä
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Valuta vesikastanjat ja pavunidut. Viipaloi vesikastanjat, perkaa sokeriherneet ja pätki palot ja jaa parsakaali nupuiksi. Ryöppää parsakaali vähäsuolaisessa vedessä.

2. Kuori valkosipulinkynnet ja raasta ne. Penslaa lihaviipaleet öljyllä ja hiero niihin valkosipuliraastetta, suolaa ja kahta pippuria.

4. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja sekoita suurus kiehuvaan vihannesliemeen. Lisää vesikastanjaviipaleet, pavunidut, sokeriherneet ja parsakaalinuput. Mausta suolalla ja pippurilla ja kiehauta ennen tarjoilua. Grillaa pihvejä hiiligrillissä tai grillipannussa 2-3 minuuttia puoleltaan, niin että pinta on kauniinruskea ja sisus rosa. Tarjoile ne kuuman vihannessekoituksen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Grillipihvi