Grillipihvi ja vihreät pavut

Ulkofileepihvejä voi grillata vallan mainiosti puuhiiligrillissä. Jos ostat hienoja pihvejä lihakauppiaaltasi, voit pyytää häntä jättämään niihin päällystakin eli rasvareunuksen. Se antaa lihalle mehukkuutta ja makua. Rasvan voit leikata pois otettuasi pihvit grillistä. Lisäkkeinä tarjoamme vihreitä pitkiä papuja ja vaikkapa perunagratiinia.

Neljälle

  • 4 ulkofileepihviä á 120 g
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • hieman öljyä

Voissapaistetut vihreät pavut

  • 250 g vihreitä pitkiä papuja
  • ½ sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori valkosipulinkynsi ja raasta se. Hiero pihveihin suolaa, pippuria ja valkosipulia. Penslaa ne ohuelti öljyllä.

2. Puhdista pavunpalot ja katko ne tarvittaessa pienemmiksi. Kuori ja hienonna sipuli, samoin valkosipulinkynsi. Kuullota voissa pannulla sipulisilppua, kunnes se on pehmeää ja läpikuultavaa. Lisää silloin pavunpalot ja valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Grillaa pihvejä tarpeeksi etäällä hehkusta. Jos pihvit ovat 1 ½ cm paksuja grillaus vie 3 ja 4 minuuttia puoleltaan. Tarjoile pihvit heti grillistä otettuina vihreiden papujen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!