Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Konjakissa marinoidut grillipihvit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tätä ihanaa marinadia voit käyttää sekä grillikeittiössä ulkona kesäisin että kotikeittiössä talvisin. Keitä mielellään marinadi kokoon ja tarjoile se liemikastikkeena, jos valmistat ruoan sisäkeittiössä.

Neljälle

  • 4 pihviä tai entrecôteviipaletta

Marinadi

  • 1 nippu hienonnettua ruohosipulia
  • 2 oksaa hienonnettua, tuoretta timjamia
  • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
  • 2 dl vettä
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ kasvisliemikuutio
  • ½ dl konjakkia tai madeiraa
  • suolaa ja mustapippuria

Lisukkeeksi

  • ranskalaisia perunoita
  • grillattuja tomaatteja

Valmistusohje

1. Kuumenna vesi, sokeri, viinietikka ja liemi kiehuvaksi ja sekoita kunnes sokeri on sulanut. Anna jäähtyä.

2. Sekoita mukaan hienonnetut yrtit ja valkosipuli. Lisää konjakki.

3. Anna lihan vetäytyä marinadissa pari tuntia.

4. Valuta lihat ennen grillausta. Tarjoile ranskalaisten perunoiden, grillattujen tomaattien ja krassin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Grillipihvi