Konjakissa marinoidut grillipihvit
Tätä ihanaa marinadia voit käyttää sekä grillikeittiössä ulkona kesäisin että kotikeittiössä talvisin. Keitä mielellään marinadi kokoon ja tarjoile se liemikastikkeena, jos valmistat ruoan sisäkeittiössä.
Neljälle
- 4 pihviä tai entrecôteviipaletta
Marinadi
- 1 nippu hienonnettua ruohosipulia
- 2 oksaa hienonnettua, tuoretta timjamia
- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
- 2 dl vettä
- 2 rkl viinietikkaa
- 1 tl sokeria
- ½ kasvisliemikuutio
- ½ dl konjakkia tai madeiraa
- suolaa ja mustapippuria
Lisukkeeksi
- ranskalaisia perunoita
- grillattuja tomaatteja
Valmistusohje
1. Kuumenna vesi, sokeri, viinietikka ja liemi kiehuvaksi ja sekoita kunnes sokeri on sulanut. Anna jäähtyä.
2. Sekoita mukaan hienonnetut yrtit ja valkosipuli. Lisää konjakki.
3. Anna lihan vetäytyä marinadissa pari tuntia.
4. Valuta lihat ennen grillausta. Tarjoile ranskalaisten perunoiden, grillattujen tomaattien ja krassin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi