Timjamimarinoitua etuselkää
Lihaa tulee marinoida muutama tunti, mutta itse grillaus käy nopeasti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 4 viipaletta mureutettua naudan etuselkää, n. 1 ½ cm paksuja
Marinadi
- 1 ½ dl rapsiöljyä
- ¼ dl kiinalaista soijaa
- 1 tl timjamia
- 1 maustemitta mustapippuria
Salaatti
- 12 keitettyä perunoita, lohkottuina
- 1 dl oliivi- tai rapsiöljyä
- 1 rkl viinietikkaa
- 1-2 tl kirveliä
- 1 tl rakuunaa
- 1 tl basilikaa
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Sekoita marinadi. Laita lihat muovipussiin ja kaada mukaan marinadi. Sulje muovipussi ja laita jääkaappiin 2-3 tunniksi.
2. Sekoita salaattikastike ja kääntele mukaan perunat.
3. Valuta lihat, grillaa viipaleita 3-4 minuuttia molemmin puolin.
4. Tarjoile salaatin sekä halutessasi grillattujen tomaatinpuolikkaiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kapen helppo kurpitsapasta