Timjamimarinoitua etuselkää
Lihaa tulee marinoida muutama tunti, mutta itse grillaus käy nopeasti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 4 viipaletta mureutettua naudan etuselkää, n. 1 ½ cm paksuja
Marinadi
- 1 ½ dl rapsiöljyä
- ¼ dl kiinalaista soijaa
- 1 tl timjamia
- 1 maustemitta mustapippuria
Salaatti
- 12 keitettyä perunoita, lohkottuina
- 1 dl oliivi- tai rapsiöljyä
- 1 rkl viinietikkaa
- 1-2 tl kirveliä
- 1 tl rakuunaa
- 1 tl basilikaa
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Sekoita marinadi. Laita lihat muovipussiin ja kaada mukaan marinadi. Sulje muovipussi ja laita jääkaappiin 2-3 tunniksi.
2. Sekoita salaattikastike ja kääntele mukaan perunat.
3. Valuta lihat, grillaa viipaleita 3-4 minuuttia molemmin puolin.
4. Tarjoile salaatin sekä halutessasi grillattujen tomaatinpuolikkaiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka