Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillimestarin maustepihvit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Marinadi auttaa mureuttamaan lihaa ja antaa sille makua. Tarjoile uuniperunoiden kera.

Neljälle

  • 4 hienoa pihvilihan palaa

Grillikastike

  • 3 rkl öljyä
  • 1 rkl rakuunaviinietikkaa
  • 1 ½ dl tomaattimehua
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl soijaa
  • 1 tl worcestershirekastiketta
  • pari tippaa tabascoa
  • 1 keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 laakerinlehti
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita grillikastike. Hienonna siihen sipuli, purista valkosipuli ja murusta laakerinlehti. Laita lihat maustumaan kastikkeeseen vähintään 3-4 tunniksi.

2. Nosta lihat kastikkeesta ja valuta. Raaputa pois ylimääräinen kastike veitsellä. Penslaa lihat kevyesti öljyllä ja grillaa sitten muutama minuutti molemmin puolin – jos grilli on kuuma, tämä käy nopeasti.

3. Kaada loput grillikastikkeesta kattilaan ja keitä kokoon paksuksi seokseksi. Tarjoile lihan kera.

Tuoreimmat aiheesta

Grillipihvi