Grillimestarin maustepihvit

Marinadi auttaa mureuttamaan lihaa ja antaa sille makua. Tarjoile uuniperunoiden kera.

Neljälle

  • 4 hienoa pihvilihan palaa

Grillikastike

  • 3 rkl öljyä
  • 1 rkl rakuunaviinietikkaa
  • 1 ½ dl tomaattimehua
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl soijaa
  • 1 tl worcestershirekastiketta
  • pari tippaa tabascoa
  • 1 keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 laakerinlehti
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita grillikastike. Hienonna siihen sipuli, purista valkosipuli ja murusta laakerinlehti. Laita lihat maustumaan kastikkeeseen vähintään 3-4 tunniksi.

2. Nosta lihat kastikkeesta ja valuta. Raaputa pois ylimääräinen kastike veitsellä. Penslaa lihat kevyesti öljyllä ja grillaa sitten muutama minuutti molemmin puolin – jos grilli on kuuma, tämä käy nopeasti.

3. Kaada loput grillikastikkeesta kattilaan ja keitä kokoon paksuksi seokseksi. Tarjoile lihan kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!