Grillattu halloumijuusto paprika-salaattipedillä
Lisuke, alkuruoka vai lämmin ruoka? Sen jokainen päättää itse. Maistuva kyproslainen juusto valmistetaan paistamalla tai grillaamalla - kylmänä sen maussa ei ole kehumista. Jos juusto on liian suolainen, huuhtele se kylmässä vedessä ja taputtele kuivaksi ennen valmistusta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 2 halloumi-juustoa
- salaattia, esimerkiksi rucolaa tai jääsalaattia ja vesikrassia
- 1 punainen paprika
- 1 sitruuna
- oliiviöljyä
- balsamiviinietikkaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Viipaloi juustot ja grillaa viipaleita minuutti molemmin puolin ulkogrillissä ja parilapannulla. Jos käytät paistinpannua, paneeraa juustoviipaleet ensin vehnäjauhoissa.
2. Asettele lämpimät juustoviipaleet salaattipedille. Koristele salaatinlehdillä, paprikasuikaleilla ja sitruunalohkoilla.
3. Pirskottele päälle öljyä ja viinietikkaa. Mausta vastajauhetulla mustapippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku