Grillattua halloumijuustoa salaattipedillä

Lisuke, alkuruoka vai lämmin ruoka? Päätä itse! Kreikkalais-kyproslaista, hieman sitkeää juustoa ei syödä sellaisenaan, vaan se pitää paistaa tai grillata. Se sopii hyvin vihannesten ja vinaigretten kera.

Neljälle

  • 1 halloumijuusto
  • ½ kurkku
  • ½ salaatinkerä
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja

Vinaigrette

  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 1 ½ rkl viinietikkaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Vinaigrette: Sekoita viinietikka, suola ja pippuri, lisää öljy.

2. Huuhdo ja suikaloi salaatti. Leikkaa kurkuista puolikuita, halkaise tomaatit. Sekoita kaikki vihannekset, kaada päälle vinaigrette ja asettele vadille.

3. Viipaloi ja grillaa tai paista halloumi kuumalla pannulla. Asettele viipaleet kasvisten päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.