Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillattua halloumijuustoa salaattipedillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lisuke, alkuruoka vai lämmin ruoka? Päätä itse! Kreikkalais-kyproslaista, hieman sitkeää juustoa ei syödä sellaisenaan, vaan se pitää paistaa tai grillata. Se sopii hyvin vihannesten ja vinaigretten kera.

Neljälle

  • 1 halloumijuusto
  • ½ kurkku
  • ½ salaatinkerä
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja

Vinaigrette

  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 1 ½ rkl viinietikkaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Vinaigrette: Sekoita viinietikka, suola ja pippuri, lisää öljy.

2. Huuhdo ja suikaloi salaatti. Leikkaa kurkuista puolikuita, halkaise tomaatit. Sekoita kaikki vihannekset, kaada päälle vinaigrette ja asettele vadille.

3. Viipaloi ja grillaa tai paista halloumi kuumalla pannulla. Asettele viipaleet kasvisten päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Juustosalaatti