Grillatut lohisandwichit
Grillatut tai paahdetut kolmikerrosvoileivät lohen ja tillin kera sopivat mukavasti lounaalle tai illalliselle. Sandwichit sopivat myös alkupalaksi.
Neljälle
- 400 g graavilohta siivuina
- 12 viipaletta vaaleaa leipää
- ½ kerä jäävuorisalaattia
- ½ punttia tilliä
- 2 rkl kermaviiliä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Koristeluun
- sitruunanlohkoja
- tillinoksia
Valmistusohje
1. Huuhdo ja suikaloi jäävuorisalaatti ja silppua tilli. Sekoita salaatti, tilli ja kermaviili, mausta suolalla ja valkopippurilla. Grillaa tai paahda leipäviipaleet.
2. Jaa lohisiivut kahdeksalle leipäviipaleelle ja levitä päälle salaattiseosta. Kokoa leipäviipaleet kahteen kerrokseen ja päällystä lopuilla leipäviipaleilla, niin että sinulla on neljä sandwichia, joissa jokaisessa on kolme leipäviipaletta.
3. Jaa sandwichit poikittain terävällä veitsellä ja koristele sitruunaviipalein ja tillinoksin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"