Toast rapuskagen

Alkuruokana tämä on ruokaisa, ja sen voi hyvin tarjoilla ennen kevyempää päivällistä. Rapuskagen sopii hyvin myös illalliseksi. Ruokalajin voi hyvin valmistella etukäteen muutamaa tuntia ennen tarjoilua, paitsi koristelun.

Neljälle

  • 200 g ravunpyrstöjä
  • 1 dl majoneesia
  • ½ sitruunan mehu
  • hienonnettua tilliä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 8 viipaletta kylmäsavulohta
  • 4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • voita
  • 40 g muikunmätiä
  • raastettua piparjuurta

Valmistusohje

1. Valuta ravunpyrstöt kunnolla. Sekoita ne majoneesin ja sitruunamehun kanssa ja mausta tillillä, suolalla ja pippurilla.

2. Laita lohiviipaleet pareittain leikkuulaudalle, niin että toinen viipale on muutama milli toisen päällä. Levitä rapuseos lohiviipaleille ja kieritä neljäksi pieneksi pyöreäksi paketiksi.

3. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja paista viipaleet kullanruskeiksi voissa. Asettele neljälle lautaselle. Näin pitkälle voit valmistella ruoan etukäteen. Laita lohipaketit leiville, koristele nokareella muikunmätiä, piparjuurella, sitruunalla ja tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.