Toast rapuskagen
Alkuruokana tämä on ruokaisa, ja sen voi hyvin tarjoilla ennen kevyempää päivällistä. Rapuskagen sopii hyvin myös illalliseksi. Ruokalajin voi hyvin valmistella etukäteen muutamaa tuntia ennen tarjoilua, paitsi koristelun.
Neljälle
- 200 g ravunpyrstöjä
- 1 dl majoneesia
- ½ sitruunan mehu
- hienonnettua tilliä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 8 viipaletta kylmäsavulohta
- 4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
- voita
- 40 g muikunmätiä
- raastettua piparjuurta
Valmistusohje
1. Valuta ravunpyrstöt kunnolla. Sekoita ne majoneesin ja sitruunamehun kanssa ja mausta tillillä, suolalla ja pippurilla.
2. Laita lohiviipaleet pareittain leikkuulaudalle, niin että toinen viipale on muutama milli toisen päällä. Levitä rapuseos lohiviipaleille ja kieritä neljäksi pieneksi pyöreäksi paketiksi.
3. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja paista viipaleet kullanruskeiksi voissa. Asettele neljälle lautaselle. Näin pitkälle voit valmistella ruoan etukäteen. Laita lohipaketit leiville, koristele nokareella muikunmätiä, piparjuurella, sitruunalla ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"