Hunajapaistettua siankylkeä pinaatin kera
Rapeaa ja hyvää.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 800-900 g riimisuolattua siankylkeä palana
- mustapippuria
- jauhettua inkivääri
- jauhettuja neilikoita
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- ½ dl kuumaa vettä
Lisukkeeksi
- 1 pkt pakastepinaattia, 375 g
- tomaatteja
- timjamia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa kamaraan tiiviisti viiltoja terävällä veitsellä tai partaterällä. Laita liha uunivuokaan ja ripottele päälle mausteet. Pistä lihaan paistolämpömittari.
2. Paista uunin keskitasolla kunnes sisälämpötila on 80-85 astetta. Sekoita hunaja ja vesi ja penslaa kamarapuolta tasaisin väliajoin.
3. Kuumenna uunin lämpötila 275 asteeseen ja grillaa viimeiset minuutit niin että pinnasta tulee rapea.
4. Tee tomaatteihin ristiviillot, ripottele päälle timjamia ja laita ne uuniin grillivastuksen alle 5 minuutiksi.
5. Sulata pinaatti ja tarjoile viipaloitu sianliha pinaattipedillä tomaattien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku