Hunajapaistettua siankylkeä pinaatin kera

Rapeaa ja hyvää.

Neljälle

  • 800-900 g riimisuolattua siankylkeä palana
  • mustapippuria
  • jauhettua inkivääri
  • jauhettuja neilikoita
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • ½ dl kuumaa vettä

Lisukkeeksi

  • 1 pkt pakastepinaattia, 375 g
  • tomaatteja
  • timjamia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa kamaraan tiiviisti viiltoja terävällä veitsellä tai partaterällä. Laita liha uunivuokaan ja ripottele päälle mausteet. Pistä lihaan paistolämpömittari.

2. Paista uunin keskitasolla kunnes sisälämpötila on 80-85 astetta. Sekoita hunaja ja vesi ja penslaa kamarapuolta tasaisin väliajoin.

3. Kuumenna uunin lämpötila 275 asteeseen ja grillaa viimeiset minuutit niin että pinnasta tulee rapea.

4. Tee tomaatteihin ristiviillot, ripottele päälle timjamia ja laita ne uuniin grillivastuksen alle 5 minuutiksi.

5. Sulata pinaatti ja tarjoile viipaloitu sianliha pinaattipedillä tomaattien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.