Grillattu siansivu, perunapyörykät ja punasipulimarmeladi

Siankylkeä eli siansivua voi mainiosti grillata ohuinakin viipaleina, koska lihassa on rasvaraitoja, jotka pitävät lihan mehukkaana. Rapeat läskisiivut ja ihanat lisäkkeet, kuten perunapyörykät sekä punasipulimarmeladi, ovat takuulla menestys.

Neljälle

  • 800 g tuoretta (suolaamatonta) siankylkeä
  • 2 tl kuminaa jauhettuna
  • suolaa ja valkopippuria
  • öljyä voiteluun

Perunapyörykät

  • 600 g jauhoisia perunoita
  • 2 munankeltuaista
  • suolaa ja valkopippuria
  • ½ dl ruohosipulia hienonnettuna
  • voita paistamiseen

Punasipulimarmeladi

  • 1 punasipuli
  • ½ dl sherryviinietikkaa
  • 1 ½ dl valkoviiniä
  • 1 tl sokeria
  • 50 g voita
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Keitä ja purista perunat (puristimella tai siivilän läpi). Sekoita perunasurveeseen keltuaiset ja ruohosipulisilppu, suola ja pippuri. Kääri seos leivinpaperiin ja laita rulla jääkaappiin. Avaa sitten paperi ja leikkaa perunamassa2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Paista ne voissa.

2. Kuori punasipuli ja silppua se karkeasti. Kuullota hake voissa. Lisää sokeri ja paista sekoitellen, kunnes sipuli on ruskeaa. Lisää sherryviinietikka ja viini ja keitä kunnes kaikki neste on höyrystynyt. Mausta suolalla ja pippurilla. Pidä lämpimänä tarjoiluun.

3. Leikkaa siansivu ohuiksi viipaleiksi ja mausta jauhetulla kuminalla. Penslaa öljyllä ja grillaa ritilällä lähellä hiilien hehkua 1,5 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile perunapyöryköiden ja punasipulimarmeladin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!