Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillattu pannupihvi, spelttivehnää, omenaa ja fenkolia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Petteri Luoto paikkaa tänään veitset ja pannut Porissa ja suuntaa takaisin kohti New Yorkia. Suomi Areena –viikon kokkaukset päätetään perinteisellä pannupihvillä, joka sopiikin myös viikonlopun kesäkokkauksiin mainiosti. Petterin vieraana viikon lähetykset päättävässä perjantaiaamussa on Lauri Karhuvaara.

Ainekset

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 2 munaa
  • 2 viipaletta paahtoleipää
  • 50 g pippurijuustoa (esim. Musta Pekka)
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 1 tl suolaa

Muhennettua spelttivehnää, omenaa ja fenkolia

  • 1 dl keitettyä spelttivehnää
  • 1 vihreä omena
  • neljännes fenkoli hienonnettuna
  • 2 kevätsipulia hienonnettuna
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 dl majoneesia
  • 0,5 dl creme fraichea

Lisäksi

  • 4 hampurilaissämpylän puolikasta
  • 4 isoa pihvitomaattiviipaletta
  • Romainesalaatin lehtiä

Valmistusohje

Kuullota pannulla hienonnettu sipuli.

Leikkaa paahtoleivästä pieniä kuutioita.

Sekoita kulhossa kaikki aineet. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Muotoile pihveiksi ja grillaa.

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen